Beruchte verkeersplan

In Dossier, Nieuws door HB3 Reacties

Voor me ligt het Verkeersplan Utrecht uit 1958. Een lijvig werkje met een intimiderende hoeveelheid tabellen, overzichten en kaarten. En dat allemaal gemaakt zonder computer. Respect. Ik denk dat je stevig is je schoenen moet hebben gestaan om Professor Dr-Ing. habil. M.E. Feuchtinger te hebben durven tegenspreken.

Anyway. Een van de weinige dingen die van dat plan zijn gerealiseerd, wordt momenteel afgebroken: de Catharijnebaan. Ik was erg nieuwsgierig naar dat beruchte rapport waarbij Utrecht door het oog van de naald is gegaan. Daarom heb ik het bij de bieb van de uni opgevraagd.

Als er bloglezers zijn die ook geïnteresseerd zijn, dan kan ik een poging wagen het te scannen of te kopiëren. Graag reacties direct naar herbert AT bouwpututrecht.nl.

Reacties

  1. Apostle

    Ik moet er niet aan denken hoe Utrecht er uit had gezien als ze die plannen hadden doorgedrukt…

Reageer