Winkelstand binnenstad

In door HB6 Reacties

Een van de terugkomende punten van kritiek in de bezwaarprocedures is de dreiging van terugloop van aantrekkelijkheid van de winkels in de binnenstad. In het stationsgebied worden immers vele tienduizenden vierkante meters retail en leisure extra gerealiseerd. Kees van Oosten voert dat argument aan namens SZOU en bracht dat nog eens onder woorden in dit artikel. Nu heeft de Binnenstadskrant in haar laatste editie ook een tegengeluid van Gert Sjoerd Kuperus gepubliceerd. Oordeel zelf.

Reacties

 1. Jeroen

  Volledig eens met Kuperus. De logica van van Oosten is ook weer niet te volgen. De mensen die meer kunnen besteden zouden de stad verlaten maar twee zinnen later meldt hij dat de woningen in de omliggende gemeenten goedkoper zijn. Dat lijkt mij nogal tegenstrijdig.

  Kan in de crisis -en herstelwet geen paragraafje worden toegevoegd voor dit soort eenlingen. Een soort challenge systeem zoals bij tennis met maximaal 3 procedures per jaar. Als je gelijk krijgt prima maar zo niet dan mag je ook een jaar geen bezwaren meer indienen.

 2. Michiel

  Van Oosten is paniek aan het zaaien, en noemt verder nauwelijks stevige argumenten. Zelfs al zou er straks teveel winkelaanbod zijn, gaat dit zeker niet ten koste van de binnenstad. Vrijwel iedereen die ik ken winkelt liever daar dan in The Wall, Hoog Catharijne, of waar dan ook. HC wordt wel vernieuwd en misschien zo aantrekkelijker, maar de binnenstad zal zijn allure blijven houden. Het is nog steeds propvol in de binnenstad op een populaire winkeldag. Soms zelfs zo vol dat je nauwelijks vooruit komt. Als het publiek in de toekomst iets beter over de stad wordt verspreid is het alleen maar beter. Al zie ik dit dus niet zo gauw gebeuren. De binnenstad blijft echt wel populair. Als er iets gaat mislukken, is het The Wall wel.

 3. ill-b

  Zuurpruim Van Oosten is, wederom, kampioen onzin praat, en ik kan het artikel van Kuperus alleen maar ondersteunen. De functies die worden gecreëerd zullen elkaar aanvullen. En idd de binnenstad blijft zijn aantrekkelijkheid echt wel houden, door het diverse aanbod aan winkels die er minder in de shoppingcenters van toekomst te vinden zullen zijn.
  Daarnaast zal The Wall ook nog wel gaan lopen, als het nieuwe Antonius ziekenhuis, de zorgboulevard en kantoren in de directe nabijheid worden opgeleverd.

 4. Niek

  Wat een onzin schrijft “KvO” weer… het wonderlijke van zulke lieden is dat ze nogal vaak last hebben van “vervangingsredenatie”. Het komt niet in ze op dat HC kan groeien *en* het winkelaanbod in de binnenstad gelijk blijven. Randgemeenten groeien, dan moet de stad toch leeglopen? *zucht*

 5. Herbert

  ^^ de cijfers mogen een slechte situatie suggereren voor de gehele provincie of voor de stad, de discussie hier is of de binnenstad hinder heeft van de uitbreiding van HC. Een aspect dat eigenlijk nergens wordt genoemd is ruimtebeslag. Als ik die benauwde winkels in onze binnensteden vergelijk met royale ruimtes waarop je vaak in het buitenland wordt getracteerd (en waar je je kont kunt keren zonder een rek om te stoten) dan denk ik dat op dat vlak ook nog wel iets te winnen is. Hopelijk komen de huurprijzen onder druk door een royaal aanbod van meters. Met de winkeliers kan ik nog wel compassie hebben, met de verhuurders van het onroerend goed niet echt. Veel aanbod, veel keuze en mooie royale winkels kan de totale aantrekkelijkheid ten goede komen. Is het glas half vol of half leeg?

Reageer