Catharijnesingel weer dicht

In door HBReageer op dit artikel

Vanaf aanstaande maandag zal de Catharijnesingel ter hoogte van Gildenveste/Mediamarkt worden afgesloten voor auto’s. Voetgangers en fietsers kunnen er wel gebruik van blijven maken. Er zal worden gewerkt aan riool en wegdek. De afsluiting duurt tot ongeveer 12 maart.

Deze afsluiting is al eens eerder geweest. Daarbij is veelvuldig gebruik gemaakt van verkeersregelaars om de onoverzichtelijke situatie uit te leggen. Met name bezoekers van de HC-parkeergarages zullen een rondje moeten omrijden. Het overige verkeer rijdt gewoon via de bak.
In latere instantie zal ook de Daalsesingel, bij ING-, ABN- en FGH-kantoren worden afgesloten voor reconstructie. In maart zal de bak in zijn geheel worden afgesloten. Dan zal al het verkeer bovenlangs moeten.
Met het afsluiten van de bak komt er aan een tijdperk een einde. In de jaren vijftig waren er plannen om de gehele singel te dempen en te asfalteren. Over een een jaar of tien zal het laatste restje dat daaraan herinnert zijn uitgewist.

Reageer