Even huishoudelijk

In door HB5 Reacties

Deze dagen gebruiken we om wat zaken rondom het weblog te regelen.

De doorstuur-service onder berichten is aangepast. Er is geen popup meer die je in de weg zit. We hopen dat je er veel gebruik van maakt.

Het weblog groeit stevig door. We zijn op weg naar 1000 berichten, sinds de start in 2007. Ook het aantal pageviews gaat richting de 1000 per dag. Daar zijn we best een beetje trots op! Maar het kan nog beter. Tip daarom iedereen in je netwerk over het bestaan. Social bookmark dat het een lieve lust is. Meer traffic betekent meer discussies en meer inside informatie.

En verder? De videokwaliteit op YouTube is de laatste jaren aanmerkelijk verbeterd. Daarom gaan we daar nu ook meer werk van maken. Op het Bouwput-kanaal komen filmpjes en animaties te staan die met het Utrechtse stationsgebied te maken hebben. We maken deze zelf of plaatsen openbaar materiaal van derden, betrokken partijen en geïnteresseerden.

Voor bestaande online video’s over dit onderwerp die we willen koppelen, denk aan reportages van RTV-Utrecht, hebben we nog geen goede oplossing. Misschien kan een doorgewinterde youtuber ons adviseren hoe we dat het beste aanpakken.

Als je zelf leuke films hebt die we mogen gebruiken, geef ons een seintje. De laatste toevoeging is een animatie van de plattegronden van het Muziekpaleis, geïnspireerd op het Heijmans filmpje. Ideeën zat, nu nog tijd…

Reacties

 1. Giordino

  Goed bezig heren !
  Die pop-up heeft me altijd gestoord vooral omdat deze vaak voor de tekst zat en het lang duurde voordat deze weg ging, als die dat al deed.
  Het youtube kanaal is echt super al heet beeld op een plek.

 2. Herbert

  We willen YouTube vooral inzetten voor uitleg en documentatie, minder voor verslaglegging. Dat kunnen RTV-Utrecht, de gemeente & partners met hun luxe budgetten veel beter. Maar wij maken de kale, ogenschijnlijk saaie wandel- en fietsfilmpjes door wat het nu is. Leuk om over tien jaar naar terug te kijken als het gebied onherkenbaar veranderd is. Mensen die ons daarbij willen helpen zijn van harte welkom.

 3. Folkert

  Zo’n nostalgische terugblik is voor mij het filmpje over de Westerstraat met blik in de Stationsdwarsstraat. Ben daar opgegroeid.

Reageer