Historisch dossier Vredenburg

In Nieuws door HB4 Reacties


Ondanks dat we toch veel op Het Utrechts Archief rondneuzen, ontdekten we pas zojuist de thema-expositie rondom Vredenburg dat het archief heeft opgezet. Geen filmpjes van Trijn van Leemput of Lodewijk Napoleon, maar wel vanuit de wentelwiek over de gesloopte stationsbuurt, tussen het vee op de markt en acrobaten die hoogstandjes verrichten in de grote zaal van het muziekcentrum. Kijk dan die HOV-lijn naar de Lange Viestraat! Bookmarkje waard: www.hetutrechtsarchief.nl/thema/vredenburg.

Reacties

  1. ill-b

    Schitterende plaatjes! Ik vind dat een herbouw van de Fruithal en Korenbeurs, die destijds op het Vredenburg stonden, tot de opties moet behoren. Schitterende gebouwen die b.v. prima als Markthal kunnen dienen. Het zou een toegevoegde waarde voor de binnenstad/ het stationsgebied zijn!

  2. Bas

    @Ill-b: wat een geweldig idee! Als ik de oude beelden bekijkt, vraag ik me af waarom ze ooit gesloopt zijn.

    Mooi filmpje weer Herbert, thanks for sharing!

Reageer