Aanbesteding Stadskantoor

In door HBReageer op dit artikel

Er is wat reuring over de sloopvergunning van de Van Sijpesteijnkade, maar dat hindert de gemeente en NS Poort niet gestaag verder te gaan met de voorbereidingen van het nieuwe Stadskantoor, een tweehoofdige witte kolos van 90 meter die lui over het dak van het nieuwe station zal hangen. Er loopt een vrijstellingsprocedure in het kader van de WRO en ergens voorjaar 2010 wordt een bouwvergunning verwacht. Aanvang bouw zou dan medio 2010 kunnen zijn. Oplevering eind 2012.
Ondertussen is een Europese aanbestedingsprocedure gestart die moet gaan uitmonden in een gunning in dit voorjaar. Voordat dit kon plaatsvinden is een marktconsultatieronde gehouden.


Het verslag daarvan is hier te vinden. (5 MB pdf.) Voor geïnteresseerden in de bouwkundige aspecten een boeiend document. Er staat van alles in over de fundering, logistiek, constructiewijze, gebruikte systemen, bouwfasering, inrichting bouwterrein, noem maar op. Opvallend is de enorme drielaagse parkeergarage die een gigantisch verhoogd maaiveld vormt, tot aan het verkeersleidingsgebouw. De bebouwing langs de Van Sijpesteijnkade ontbreekt, het is vervangen door een (tijdelijke) parkeergarage. Inmiddels lijkt dat achterhaald.
Voor de liefhebbers en nieuwsgierigen is er een hele partij horizontale en verticale doorsnedetekeningen: hier, hier en hier. De toekomstige flexambtenaren kunnen zich alvast een mooi plekje op de 22e verdieping in de zuidtoren uitzoeken.

[Bron: Smitshoek Melles & Partners, NS Poort, Kraaijvanger.Urbis]

Reageer