Sloop station

In door HB4 Reacties

Er is vorige week weer een bijzondere vergunningaanvraag gedaan. Het betreft de sloop van het stationsgebouw en de Jaarbeurstraverse. Gelijktijdig is een bouwvergunning aangevraagd voor een leidingentunnel onder het station, bij de middentunnel.

Reacties

 1. Michiel

  Dat klopt, er was zelfs nog een kleine uitbreiding van de stationshal in 1993-1996.

  Maaaar: hij is inmiddels al veels te klein voor het aantal reizigers dat er dagelijks gebruik van maakt. Er zijn nog veel meer redenen waarom het station vervangen wordt, maar dat is wel een van de belangrijkste. De enorme OV-terminal is gewoon nodig, of het huidige station nou 20 jaar oud is of niet.

  Overigens: goed nieuws! Is er naast deze aanvraag nog wat meer bekend geworden van de OVT-planning komend jaar? Wanneer de aannemer bekend wordt gemaakt/bouwvergunning 2e fase wordt verleend/de bouw daadwerkelijk begint? Zal vast niet te zeggen zijn, maar het kan nooit kwaad om toch even te vragen ūüėČ

 2. DaanD

  Is de vergunning ergens online in te zien, of is de digitale revolutie bij de Gemeente Utrecht nog niet zo ver?

 3. Herbert

  Nee, niet online. Zodra de vergunning is verstrekt is hij in te zien ivm de bezwaartermijn. Wellicht dat ProRail er iets meer over kan zeggen…

  Wat de overige planning betreft, dat staat als het goed is op de CU2030 site onder

  http://www.cu2030.nl/ovterminal/aanbesteden

  Wanneer dit voor het laatst is geactualiseerd durf ik niet te zeggen. Het zal in grote lijnen nog wel kloppen.

Reageer