Bouw mag doorgaan

In Nieuws door HB31 Reacties

[Update 14:09] Zojuist heeft de Raad van State de voorlopige voorziening die is aangevraagd door een aantal stichtingen die een bodemprocedure volgen om de bouw van het woonwinkelgebouw tegen te houden, afgewezen.

Lees de argumentatie hier.

Vanavond willen Corio en de gemeente de start van de bouw feestelijk inluiden. (Overigens wordt het bouwterrein van het Muziekpaleis vandaag ook aan Heijmans overgedragen.)

Reacties

  1. Anonymous

    Keesje van Oosten zou toch stoppen met procederen tegen Utrecht?

    Mooi dat er nu eindelijk begonnen kan worden!

  2. Herbert

    Hij gaf enkele maanden geleden aan de huidige procedures wel af te maken maar geen nieuwe meer te beginnen. Het betreft in ieder geval nog het Muziekpaleis en mogelijk ook de OV-terminal.

  3. Anonymous

    Mag ik de heren er ook nog even aan herinneren dat dit woonwinkelgebouw noch onderdeel uitmaakte van visie A noch van visie 1.
    Dit plannetje is er later ingefietst om slechts een klein deel (€60.000.000) van de financiering van het megalomane muziekpaleis rond te krijgen. Toen het besluit genomen werd leek het er nog op dat dit een substantieel deel van de financiering zou zijn, maar inmiddels weet iedereen beter.

  4. Herbert

    @anoniem: oke, en nu? Het referendum kan iedereen wel als mislukt beschouwen, hoewel men dat altijd zal ontkennen. Inmiddels zijn we bijna acht (8!) jaar verder. Moeten we nu maar blijven hangen in een fatalistisch post-UCP trauma? De UCP-generatie moet nu maar eens het roer durven overgeven aan de generatie die ze heeft gebaard en opgevoed. De geschiedenis zal wel uitwijzen of de keuzes verstandig waren. Ik denk dat daar nog heel verrassende dingen uit gaan komen, mooie en lelijke effecten die niemand van ons nu voorziet, terwijl we denken dat we er controle over hebben.

  5. Anonymous

    In visie A en masterplan (incl actualisatie) stond er een winkelpand gepland op die locatie, is na te lezen! daarnaast stond in Visie A ook dat de markt niet meer op het Vredenburg zou blijven. Dus als de dicussie idd weer moet gaan over wat wel en niet Visie A is…..

  6. Anonymous

    Kan anoniem van 2-12 14:37(of iemand anders)deze bewering ook nog even staven met een linkje of heb ik gewoon gelijk ?

  7. Herbert

    De lombox-link toont slechts plaatjes met veel blokjes. Als iemand nog de tekst heeft die het referendum begeleidde, houd ik me ook aanbevolen.

  8. Rob

    @Anoniem
    Als we nou eens stoppen met dat anoniem reageren, dan wordt dit blog misschien wat toegankelijker. We hebben geen iedee wie/wat/welke anoniem is. Gebruik anders een nickname mocht je voornaam bijvoorbeeld Aleid zijn.

  9. Aleid

    Op de Lombox plaatjes kun je heel duidelijk zien dat er op die plaats alleen een Muziekcentrum (3) staat. Ten oosten hiervan is duidelijk meer ruimte zichtbaar dan straks het geval zal zijn.

  10. Herbert

    @allen: Ik kan de optie “anoniem” er niet uitslopen. Een nick kiezen is inderdaad wel zo prettig als mensen op je willen reageren.

  11. Anonymous

    Anoniem of niet, Visie A (en Visie 1) waren en zijn geen plannen.Het Masterplan is een uitwerking van de gekozen Visie (goedgekeurd door Raad / college).Daarin is niet als een duveltje uit een doosje een winkel complex verrezen.Er was het plan toen, om op de toegang een soort marktgebouw neer te zetten, waar oa de viskraam en poffertjeskraam terug konden komen (wat een combi).De keus voor een winkelcomplex zal denk ik daar de basis wel voor zijn, daarnaast wilde men een plein terugbrengen met 4 wanden.Maar waarom zo inzoomen op het gebouw de Vredenburg wat niet in Visie A stond,en niet vasthouden aan het verplaatsen van de markt,ik vond (en vind) dat nog steeds veel belangrijker.De markt hoort niet op dit plein, ook al niet gezien de regels die er aan komen vwb verkoop versproducten, Rotterdam springt daar nu al op in met de Markthal.
    Misschien is in het Informatiecentrum nog wat “historisch” materiaal te vinden, teksten etc. over het referendum, is maar een suggestie.

  12. Anonymous

    Het plein terugbrengen met 4 wanden. Van welke generatie ben jij ? Dat was in de de tijd van Karel V toen het kasteel Vredenburg nog overeind stond.

  13. Herbert

    ^^ Ja, mooie tijden waren dat. 😉 Anoniem zal bedoelen het creëren van een afgebakend plein door aan twee zijden een gevel toe te voegen.

    Laten we wel wezen, nu is het ook drie keer niks.

    Mijn grote verdriet is het kappen van die oude bomen. Dat modewinkelgebouw had er eigenlijk niet moeten komen. Het plein had ook vier zijden kunnen krijgen met het entreegebouw, het muziekpaleis en de bestaande gevel van straat Vredenburg. Fietsenstalling onder de grond, en kijk eens wat een prachtplein.

  14. Gerben.

    Tjonge jonge ….. wat een reactie.
    Dank Herbert, voor de heldere uitleg, wat ik probeerde uit te leggen met mijn reactie over 4 wanden.
    De toekomst zal het uitwijzen of het zoals je al eerder schreef : verrassend en mooi, maar ook lelijk kan worden, en zo hoort het ook, een stad kan niet alleen maar ” mooi ” zijn, daarvoor moet je naar het openluchtmuseum. In deze stad moet geleefd, gewinkeld, uitgegaan en gebouwd kunnen worden. ( en nu niet anoniem )

  15. Aleid

    Anoniem van 2-12 14:37 komt maar niet over de brug met bewijzen. Ik kan een handje helpen. Op de website van de gemeente bij historische documenten staat het een en ander. En wat lees je daar bijv. Visie 1: Muziekcentrum verplaatst naar Smakkelaarsveld en in de plaats van het Muziekcentrum komt 10000 m2 winkel met wonen daarboven. Visie A Muziekcentrum verbouwd, geen extra winkels op Vredenburg, geen bouw op Smakkelaarsveld. Wat er nu gebeurd is en en en. Het Muziekcentrum blijft op z’n plek en er komt meer dan 10000 m2 winkel bij op het Vredenburg. En dan wordt het Smakkelaarsveld ook nog volgebouwd.

  16. Gerben.

    Je kan wat dat betreft gelijk hebben, maar het Masterplan is de uitwerking van Visie A.
    Visie A is wat dat betreft een gepasseerd station. Dan had raad/college in 2003 in moeten grijpen. En niet meer nu, na 7 jaar, nu er eindelijk een start gemaakt gaat worden.
    Vwb bebouwing Smakkelaarsveld, staat er in Visie A een marktgebouw, wat loopt tot aan het Westplein, dus onbebouwd ? Het is maar hoe je het wil zien ….
    Ik laat het hierbij.

  17. Herbert

    ^^ Dat is ook iets wat ik voortdurend benadruk: de klok is niet terug te draaien, of je het er nu mee eens bent of niet. Dus stop ermee daar energie in te steken. Probeer zaken die nu worden besloten (denk aan sloop van Sijpesteijnkade, veilige overkappingen etc.) te beinvloeden.

  18. Aleid

    Het Masterplan is de vrije vertaling van wethouder Lenting van visie A. Daar is hij op afgerekend. Kan Gerben, nogmaals, even vertellen waar dat staat van dat marktgebouw in visie A. In een eerdere bijdrage had je het over een marktgebouw op het Vredenburg, nu staat het ineens op het Smakkelaarsveld.
    Maar ik kan me ook wel voorstellen dat jullie er liever niet aan herinnerd willen worden dat slechts 25% voor visie 1 stemde.

  19. Gerben

    Kijk goed naar de afbeelding die basis vormde voor Visie A, daar staat (9) markt(gebouw) : http://www.utrecht.nl/images/OGU/pos/pdf/eindrapportage.pdf . Dit marktgebouw zou lopen vanaf Westplein tot op het Smakkelaarsveld. Dit was visie A ! Door enkele partijen is uiteindelijk gestreden voor behoud van de markt op het Vredenburgplein, ondanks de keuze voor Visie A ( is dus van af geweken ).
    De keuze voor een marktgebouw, was gemaakt met het oog op de toekomstige regelgeving vwb verkoop ” versproducten “. Dat kan nu door de keuze om de markt te behouden op het Vredenburg in het gedrang komen.

  20. Herbert

    Markt: op nieuwe studies van het westelijke Jaarbeursterrein, gedateerd dit voorjaar, zie je ook een enkele impressiebeeld van een al dan niet permanente versmarkt langs de west-oost corridor.

  21. Aleid

    Gerben bedoelt waarschijnlijk het kaartje op p39. Daar staat een gele ellipsvormige vlek getekend met een klein puntje op het Smakkelaarsveld. Bij 9 staat het woord “gebouw” tussen haakjes. In de tekst boven de legenda staat dat de markt op het Westplein komt. Die gele vlek staat ook nog over het NHhotel geprojecteerd, dus ik weet niet wat voor waarde je aan die vlek moet hechten. Mi in ieder geval niet dat er een substantieel marktgebouw op het Smakkelaarsveld zou komen.

Reageer