3 december infoavond Catharijneknooop

In Nieuws door HB3 Reacties

[bijgewerkt en uitgebreid 17:11] Zojuist maakte de gemeente bekend dat het college achter de nieuwste plannen staat voor de stadskamer, het midden- en het bruggebouw, samengevat de Catharijneknoop. Op 3 december komt het in een raadsinformatieavond aan de orde. Klik voor de Raadsbrief.

De grootste aanpassing ten opzichte van de vorige versie is een transparantere uitwerking van de stadskamer met doorlopende bestrating en grote luifels. We verwachten ook dat de overkapping door het bruggebouw een grotere opening zal hebben, om het tunneleffect te verminderen en tegemoet te komen aan de bewoners van Radboudveste, die een entree in de buitenlucht willen, en niet in een potentieel donkere tunnel.

Over dit ontwerp (dat men als ‘definitief’ aanduidt) heeft het college nu een principebesluit genomen. Het ontwerp wordt op 3 december tijdens een raadsinformatieavond toegelicht en aan de gemeenteraad voor een reactie voorgelegd. Daarna neemt het college een definitief besluit.
Raadsinformatieavonden zijn voor iedereen toegankelijk.

De raadsbrief over dit onderwerp download je hier.
Alle recente computerimpressies hier.

De unterlagen van de raadsbrief:
Bijlage 1. Verschillen VO en DO (aanbevolen)
Bijlage 2. Tekeningen architect
Bijlage 3. Toelichting DO
Bijlage 4. Besluitenlijst Catharijneknoop
Bijlage 5. Stedenbouwkundige analyse
Bijlage 6. Verslagen & overleggen

We zijn nog op zoek naar een 3D impressie, waarover in de stukken wordt gesproken, maar mogelijk bewaren ze die voor 3 december. [update:] Inderdaad nog in productie, première op 3 december.

Reacties

  1. Bas

    De stadskamer zelf mag dan een organische vorm hebben, de rest is zo rechttoe rechtaan. Ik merk dat ik nu al verveeld begin te raken van de ontwerpen. Hopelijk besluit de gemeente dit gebied in de toekomst “op te leuken” met meer bomen, dakterrassen en verticale tuinen. Vind ik Utrecht een ideale stad voor.

  2. Utrecht zonder HC

    ik woon dan weliswaar niet meer in Utrecht
    maar ik kan me helemaal voorstellen dat de utrechtse bevolking het spoor bijster begint te raken, maar ik hoop dat het wel een beetje goedkomt daar.
    Utrecht zal zeker jaaaren in de rommel zitten

Reageer