Van Sijpesteijnkade voorlopig veilig

In door HB1 Reactie

NS Poort heeft aan wethouder Stationsgebied Harm Janssen laten weten de huizen aan de Van Sijpesteijnkade voorlopig niet te zullen gaan slopen. De wethouder meldde dit zojuist aan de gemeenteraad. Overigens zal wel de gevraagde sloopvergunning worden afgegeven, omdat die niet geweigerd zou kunnen worden.

NS Poort zal gaan onderzoeken of en op welke wijze de huizen in een nieuw plan kunnen worden ingepast. Dit plan wordt voor zomer 2010 gepresenteerd. De wethouder is door de gemeenteraad door middel van een motie gevraagd om bij NS Poort behoud van het rijtje te bepleiten.

Voor het moment lijkt deze strategie te werken, mede onder druk van een actiecomité en een handtekeningenactie. Het argument dat er gesloopt moet gaan worden in verband met ruimte voor een bouwplaats en fietsenstallingen lijkt daarmee ook alle kracht verloren te hebben.

Overigens kan niet het hele rijtje behouden blijven. Het gaat om hooguit tien panden, waarvan een rijksmonument. De buitenste panden zullen worden gesloopt in verband met onder andere de HOV-baan.

Reacties

 1. Giordino

  Nouja iets is in iedergeval beter dan niets !
  Nu maar afwachten hoe veel zeggend dat advies daadwerkelijk zal zijn !
  Mooi om te zien dat alle acties toch eindelijk zijn vruchten afwerpt !
  Blijft toch jammer dat er gesloopt gaat worden !
  Wel mooi om te zien dat NS een partij loze argumenten had met betrekking tot de ruimte !
  Al dat moderne gedoe hoort in Rotterdam thuis de schoonheid van Urecht zijn JUIST de oude panden overal !

Reageer