VMX legt zich erbij neer

In door HB3 Reacties

Het lijkt erop dat VMX de voorlopige gunning van de bibliotheekarchitect niet meer zal bestrijden. Leon Teunissen, directeur van VMX architects, gaf vanochtend bij dit weblog aan de handdoek in de ring te gooien.

Teunissen: “Wij hebben geen zin meer in verdere procedures. Maar het besluit van de rechter die na het hoger beroep bepaalde dat de oude jury haar cijfers opnieuw mocht vaststellen, zullen we altijd als een onrechtvaardige beslissing blijven voelen. Daarmee werd men in de gelegenheid gesteld om onze inzending lager te waarderen.”

Dat er nog andere bezwaren zullen worden gemaakt is uiterst onwaarschijnlijk. Dat betekent dat de voorlopige gunning aan Rapp+Rapp na een verificatie (de gemeente heeft al een keer kunnen oefenen) snel in een definitieve kan worden omgezet en dat er ook snel een voorlopig ontwerp kan komen. Hopelijk neemt het college nu ook snel een besluit over het UCK en de totale investering van het complex.

Reacties

 1. Anonymous

  Dat onze BaksteenBoB opnieuw voor zijn eerste voorkeur zou kiezen hadden we kunnen verwachten, want welke zichzelf respecterende welstander gaat zijn eigen keuze onderuit halen?

  Het valt dan ook te betreuren dat VMX niet verder gaat met procederen, want nu zitten we opgescheept met dat gefröbelde namaakkasteel van Rapp + Rapp.

 2. David

  Aan de ene kant jammer, vind Rapp+Rapp het minst inspirerende ontwerp. Aan de andere kant blij dat er in ieder geval wat gaat gebeuren. Utrecht heeft echt niks aan eindeloze juridische procedures.

 3. Herbert

  ^^ Ik hoop dat het zal meevallen. Veel van het succes zal afhangen hoe ze het van binnen maken en hoe het gebouw zich naar de omgeving voegt. Aan spectaculair maar disfunctioneel hebben we niets. Overigens zal het door zijn omvang en hoogte wel een blikvanger gaan worden. Het torent boven zijn buren uit.

Reageer