Meepraten openbare ruimte west

In door HBReageer op dit artikel


Op de nieuwe plankaart heb je al kunnen zien dat het gebied westelijk van de OV-terminal sterk verandert. Het Jaarbeursplein krijgt een nieuw contour, fietsenrekken en restaurant verdwijnen en auto’s en bussen worden geweerd. Het plein zal helemaal doorlopen tot de overkant, waar het kantoor van Postkantoren BV staat, dat een hotel met woningen als buurman zal krijgen. Fietsers mogen alleen nog maar passeren om hun rijwiel te plaatsen in een van de grootste stallingen van Nederland: onder het Stationsplein. Er wordt alles op alles gezet om de verblijfskwaliteit van dit plein zo optimaal mogelijk te maken. Het plein is naar Nederlandse maatstaven ook vrij groot en daardoor geschikt voor allerlei evenementen.


Op 29 september is er hierover een informatieavond gepland. Benieuwd of er ook gesproken kan en gaat worden over de ‘openbare ruimte’ onder het westelijk stationsplateau, langs de huidige Mineurslaan.
Als je nog even wilt checken hoe het er nu uit ziet: bekijk het panorama.
(Panoramabeeld: Dominic Tegelbeckers)

Reageer