Ontwerp Nieuw HC bijgesteld

In door HBReageer op dit artikel

Sinds de eerste presentatie van het ontwerp van Entreegebouw, Stadskamer, Poortgebouw en Bruggebouw zijn er veel discussies geweest tussen de architect Altoon + Porter, opdrachtgever Corio, POS, Rijksbouwmeester en de Welstandscommissie.
Dit heeft geleid tot een aantal esthetische aanpassingen, die onder meer in de nieuwste maquette zijn verwerkt. Deze staat momenteel in het Infocentrum Stationsgebied.

Wat zijn de belangrijkste aanpassingen?
1. De woningbouw in de vorm van een bakstenen torentje op locatie Achter Clarenburg is verdwenen. De gevel Achter Clarenburg is nu rond en modern, is iets hoger dan het parkeerdek van Rijnkade, maar minder hoog dan in het vorige ontwerp. Het volume is uitsluitend bestemd voor winkels.
2. De ‘boulevard zuid’ is een overdekte straat geworden, met dezelfde bestrating als het Vredenburgplein. De glazen entree en het dak hebben dunne kozijnen. De bouwblokken Entreegebouw en Clarenburg/V&D zijn zo maximaal gescheiden.
3. Hetzelfde geldt voor de Stadskamer. Het ‘basket’-motief is verdwenen en gevels en dak zijn maximaal transparant. Ook zijn twee glazen luifels aangebracht. Zonwering gaat door middel van lamellen. De bestrating loopt ook hier door. Terrassen en passages op niveau 1 in de Stadskamer zijn zodanig aangepast dat er maximale zichtlijnen en doorkijk ontstaat.
4. Het Bruggebouw (tussen Poortgebouw en bestaande HC) heeft dezelfde open gevel gekregen als de Stadskamer, hoewel het effect hier niet zo groot is omdat zich achter de gevel winkels bevinden.
5. De maquette heeft meer detaillering, bijvoorbeeld in het Vredenburgplein, de woningen van het Entreegebouw en het dak van het Bruggebouw.

Fotoreportage hier.

Reageer