Vergunningen Stationsstraat

In door HBReageer op dit artikel

Eind augustus zijn de sloop- en bouwvergunningen afgegeven voor de Stationsstraat. Dit werk bestaat uit het verbouwen van het kantoorgebouw Singelborch tot winkels en het overkappen van de Stationsstraat. Op de begane grond komt een nieuw bewakingscentrum van Hoog Catharijne.

Singelborch wordt nu gebruikt door de Projectorganisatie Stationsgebied en Corio. Rabobank is hun buurman. POS verhuist volgend jaar naar het geheel verbouwde Vinke-pand waar Raf/Staffhorst op 1 september stilletjes is vertrokken. Voor de ambulante chemische stoffenhandel wordt het dan ook tijd om te verkassen. De ruimte op de stoep van de opvang De Singel is nu al krap en dat wordt er niet beter op.

De bewoners van Radboudveste hebben in januari veel zienswijzen ingediend in het kader van de WRO-vrijstellingsprocedure. Een belangrijke grief is het feit dat hun hoofdentree in de toekomst in een tunnel gesitueerd zal zijn. Ook maken zij zich zorgen over de leefbaarheid en sociale veiligheid.

Ik heb nog geen tekeningen van de Stationsstraatplannen gezien. Tijd om er achteraan te gaan.

Reageer