Over een andere boeg

In door HBReageer op dit artikel

Als we het interview van vandaag op de site van AD/UN mogen geloven – jammer dat ze niet meer zoveel werk maken van hun website – gaat de terminator stoppen met procederen bij de bestuursrechter.
Dat is goed nieuws. Niet dat daarmee het Stationsgebied sneller wordt gerealiseerd, die illusie heb ik niet. Kijk maar naar de rechtszaken rondom architectenkeuze Bibliotheek++ en de pittige zienswijzen voor de vrijstelling bestemmingplan Entreegebouw Hoog Catharijne. Maar het is goed nieuws omdat het een flinke papierwinkel scheelt (en zo worden toch een paar bomen gespaard) en zullen de Van Oosten-mediahypes elkaar hopelijk wat minder snel opvolgen. Hij gaat nu weer de barricaden op, de directe confrontatie zoeken, want ‘groot onrecht’ moet bestreden worden. Dat lijkt me een hele goede stap. Want staande op die barricaden kun je zien of je ook werkelijk medestanders hebt. Ik ben benieuwd waar hij zijn pijlen nu op zal gaan richten.

[update:] Nog even in de zaak van woonwinkelgebouw De Vredenburg gedoken.

Op 14 juli is door Bewoners Overleg City Project, waarvan Van Oosten raadsman is, bij de Raad van State een beroepszaak opgestart. Het betreft de bouwvergunning, dat ook in hoger beroep niet is geschorst. Er is geen voorlopige voorziening gevraagd. Er is nog geen zitting gepland. Uitspraak volgt normaal gesproken over 8 á 9 maanden na start, dat zou dus in dit geval rond maart 2010 zijn.

Corio heeft al laten weten in oktober te zullen gaan beginnen met de bouw op basis van de geldende bouwvergunning. Ze lopen daarbij een risico op vernietiging door de RvS. Kennelijk vinden ze die kans klein en acceptabel.

Reacties

  1. 47 a.d.

    Zou dit nou betekenen dat hij het hoger beroep bij de RvS ten aanzien van 'De Vredenburg' intrekt?

  2. Herbert

    ^^ Nee, onwaarschijnlijk. Hij maakt de opgestarte zaken af. Overigens is het niet Van Oosten die procedeert, maar in dit geval BOCP. Zie de update van de posting.

Reageer