Kijkgaten

In door HBReageer op dit artikel


De Noordertunnel is weer open. Een deel is al aangesmeerd, geschilderd en van nieuwe vloertegels of stucwerk voorzien, maar het werk kost nog wel een aantal weken om af te ronden. Ik geloof niet dat de kaartjesautomaten in bedrijf zijn.
[edit 28-8] Naast de trap naar de stadsbussen zijn twee gaten aangebracht die nu nog zijn afgeplankt. Je kunt door de spleten loeren en dan zie je de installaties van de koude-oorlogschuilkelder die de Noordertunnel ooit is geweest. Straks komt daar glas in. De toegangsdeur bevindt zich om de hoek en is knalrood geschilderd.

Reacties

  1. M. de Goede

    de doorgang die naast de planken zit is niet degene naar sporen 3/4, maar de opgang naar het stadsbusstation

  2. Herbert

    ^^ Aan het twijfelen gebracht toch nog even op Google Earth gespiekt: maar volgens mij niet hoor. Het is echt de trap naar het perron. Hebben we het over dezelfde gaten met planken?

  3. M. de Goede

    Toch maar eens in het echt gaan kijken, op Google Earth zie je niet zo heel veel.
    De foto met de planken is in het gemeentedeel, en dat deel zit in zijn geheel naast de sporen onder het stadsbusstation.
    In dit deel zit ook de opgang naar de leidseveertunnel richting Movares, en die kun je wel zien op Google.
    Ik heb zelf aan de tekeningen voor de upgrading getekend.

  4. Herbert

    Ik merk dat ik al fotograferend een verkeerde mentale kaart heb ontwikkeld. Deze opgang zit aan je linkerhand zodra je de tunnel aan de Leidseveerkant binnenloopt en gaat dus inderdaad niet naar de sporen maar naar de bussen. Dank voor het rechtzetten. Het blijft een complexe ruimtelijke omgeving en ik dacht het wel te kennen. Nou, zo zie je maar.
    Ik pas aan en hoor net van Rob dat hij vandaag weer een fotorondje gaat doen. Meer beeld in aantocht.

  5. Rob

    Afgelopen zaterdag mijn foto rondje in de Noordertunnelgemaakt en inderdaad de opgang naast de kijkgaten gaat naar het busperron. En verder werd de deur prachtig rood geschilderd.

Reageer