Werk weer begonnen

In door HBReageer op dit artikel


Langs de Catharijnebaan en op het Smakkelaarsveld zijn weer volop graafactiviteiten. Ter hoogte van het kantoor van Movares zijn grote betonnen constructies onder het wegdek tevoorschijn gekomen. Misschien weet een lezer waar deze voor dienen of dienden.

Reacties

 1. Utrecht zonder HC

  ehh wellicht oude spuikokers voor de waterdoorgangen?
  lijkt alsof links een gemetselde muur te zien is
  zoals de muren verder op ook waren langs het water bij de singel

  …..of ooit aangelegde verstevigingen voor een toekomstige tram
  ben erg benieuwd

 2. Utrecht zonder HC

  ik heb de foto wat bewerkt natuurlijk want op de foto hier zie je geen muur links
  vandaar

 3. Utrecht zonder HC

  de foto opgelicht in Photoshop
  zodat je meer detail ziet in de donkere gedeelten
  nadat ik de foto even had opgeslagen maar weer verwijderd heb

 4. Giordino

  Lijkt mij ook dat het om de toenmalige vleutensevaart gaat.
  ligt wel zo`n beetje in de lijn van de eerder gevonden muren.

 5. Herbert

  @UZH: ik snap het. Bij het maken van de foto van het gat onder de betonplaat kon niet zien wat zich er precies onder bevond. Er zaten wel vier mannen te overleggen. Ik kon zo snel niemand van de aannemer aanspreken.
  @Giordino: Wat zou kunnen is dat het een plaat is die ooit is aangelegd als extra fundering voor bussen en ander zwaar verkeer omdat de oude waterloop mogelijk niet zoveel steun biedt. De plaat steunt op een stel palen.

 6. Utrecht zonder HC

  op oude foto's van die plek zie je dat er meer water was zo'n honderd jaar geleden, maar dat is allemaal gedempt behalve dat stukje wat nu nog zichtbaar is langs HC wat ondegronds doorloopt ergens naartoe
  dus het zou ook kunnen dat het helemaal niks met water te maken heeft….

 7. Herbert

  ^^ nou, dat liep wel ergens naar toe hoor. De Stadsbuitengracht en de Leidse Rijn zijn via betonnen kokers met elkaar verbonden. Tot voor kort kon dat water dus ook nog stromen, dat moet ook wil het niet bederven. Momenteel is het ter plaatse van het Smakkelaarsveld gedempt. Het stukje overgebleven water is nu vies en wordt als een afvalbak gebruikt.

 8. Kukeltje

  In het kader van 'doorstromend water', weet iemand wat de status is van het echt weer gaan/willen/… doortrekken van de Leidse Rijn tot aan de ook weer open te maken 'Stadsbuitengracht'

 9. Herbert

  ^^ Zolang de hemel niet op onze hoofden valt, gaat dit gebeuren.
  Overigens is het volledig doortrekken van de Leidse Rijn pas in fase 2, en dat ligt nog ver in de toekomst. Voorwaarde is wel dat de Westpleintunnel er komt en dat daar ook de financiering voor wordt gevonden. Of het doorgaat kan nooit 100% worden gegarandeerd. De wil is er in ieder geval wel bij alle partijen en de inzet is ook om dit water echt bevaarbaar te maken.

 10. Utrecht zonder HC

  Wat betreft water en de singels weer hersteld,
  kan ik me eigenlijk niet voorstellen, dat dat ooit een gezellig gebeuren kan worden, met al die hoogbouw en glas, ze zullen nooit opkunnen tegen de oude binnenstad met oude panden en grachten,
  ….maar dat is mijn gedachte, misschien zit ik er naast

Reageer