Eerste jury weer voltallig aan de slag

In door HBReageer op dit artikel

Blogbezoekers oordeelden over het algemeen positief over de uitspraak van het Amsterdamse Hof in het hoger beroep naar aanleiding van het appel van Rapp+Rapp. Het college heeft vandaag bekend gemaakt wat er nu verder gaat gebeuren. Het lijkt erop dat men ook wel tevreden is met de ontstane situatie.

Het college hoopt begin november een integraal besluit over de bieb++ op het Smakkelaarsveld te kunnen nemen. Dat is nadat er door de voltallige eerste jury op korte termijn ‘op transparante wijze uitdrukking wordt gegeven van de cijfermatige vertaling van hun beoordeling’. Ja, je leest het goed: Bob van Reeth, Michelle Provoost, Bert Dirrix en de rest zijn nog volledig beschikbaar. Van Reeth distantieerde zich vorig jaar, maar is kennelijk nu toch bereid om de klok te helpen terugdraaien. Lees het maar hier.

Leon Teunissen, partner bij VMX, was blij met de uitspraak van het Hof dat haar visie niet ongeldig is. Ook goed voor het vakgebied, zo liet hij dit weblog weten, er worden geen beperking aan creatieve oplossingen gelegd.

Over het andere aspect van de uitspraak, dat de oude jury moet controleren of hun eigen beoordeling goed is omgezet in cijfers, is hij minder te spreken. Hij maakt zich zorgen over het feit dat enkele leden van de jury nadrukkelijk hadden aangegeven, in de pers en zelfs in een brief aan de gemeente, dat zij vinden dat de winnaar van de visie ook de winnaar van de gehele selectie moet worden.

Hij suggereerde dat als de jury alle schijn van partijdigheid wil voorkomen, het goed is dat een aantal leden niet terug komt. Naar nu blijkt gebeurt dat dus niet. “Onze kansen kunnen alleen maar kleiner worden. Nu zijn wij nog de winnaar van de totale selectie, maar als onze beoordeling naar beneden gecorrigeerd wordt dan kan dat veranderen”, stelt Teunissen. Het is de vraag of VMX zich er dan bij zal gaan neerleggen.

Reageer