Beroering over kasteelresten

In door HBReageer op dit artikel

De manier waarop de gemeente wil besluiten de laatste muurresten over te laten aan Corio wekte al verbazing. Deze fundamenten, respectievelijk van een stuk muur van het zuidwestelijke bastion en van de zuidelijke poort, zijn nog niet volledig gelokaliseerd. Niettemin wordt Corio beloofd dat ze deze mag verwijderen en ‘ongeveer’ terugplaatsen.

Naar nu blijkt is De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nogal ontstemd dat hun advies terzijde wordt geschoven, schrijft AOU vandaag. De vergunningaanvraag is momenteel in beroepstermijn. Als de Rijksdienst bezwaar aantekent ontstaat een nogal ongemakkelijke situatie. Niet sjiek, in ieder geval.

Bijgaand een plaatje van veertiende eeuwse muurresten, zoals ze in station Blaak zijn verwerkt. Als Corio en de gemeente hun zin zouden doorvoeren gaan we hier misschien ook wel zoiets zien. (Foto: stationsinfo.nl)

Hier een post uit april over de technische aspecten van de bouw van de vijflaagse ondergrondse parkeergarage. Het wordt uitgevoerd met diepwandtechniek.

En hier een plaatje.

Reacties

  1. Hans

    "uitgevoerd in diepwandtechniek", is dat niet die techniek waarbij er van alles kan verzakken, zoals in A'dam en ook in Duitsland?

Reageer