Zienswijsheid

In door HBReageer op dit artikel

Met het aflopen van de termijn waarop zienswijzen op de vrijstelling WRO Art. 19 voor het nieuwe entreegebouw Hoog Catharijne konden worden ingediend, blijkt dat er in ieder geval twee interessante zijn: een van Lambo en consorten en een van V&D, de buurman dus.

Het verhaal van de vier stichtingen staat uitgebreid op de AD/UN-site en roept behoorlijk wat emoties op bij de reageerders. Mijn indruk is dat het tij van de publieke opinie aan het keren is.

Tot nu toe werd er schouderophalend gedaan over de vergunningen en de luchtkwaliteit, maar nu is er toch wel wat boosheid te bespeuren over de dreiging van langdurige beroepsprocedures.

Nu zal het met eventuele vertragingen als gevolg daarvan wel loslopen, want het is nog zeker drie jaar voordat met de bouw wordt begonnen. Eerder kan niet, want De Vredenburg moet eerst worden opgeleverd en P&C moet er zijn intrek nemen. Dan pas kan sloop van dat winkelpand plaatsvinden.

Anyway. Ik ga me in de argumentatie van de beide zienswijzen verdiepen. Lambo en de terminator, dat weten we nu wel. Wat V&D in te brengen heeft lijkt me interessanter. Maar hun inzet zal niet zijn om de boel te frustreren.

Reageer