Sloopvergunning Stationsstraat

In door HBReageer op dit artikel

[update 15-7] Corio heeft zojuist een sloopvergunning aangevraagd voor delen van kantoorgebouw Singelborch en de Stationsstraat. Dit werpt de vraag op: hoe zit het eigenlijk met de vrijstellingsprocedure in het kader van WRO Art. 19? Deze is eind vorig jaar in gang gezet en daarop is een aantal zienswijzen ingediend. Ik heb zojuist gehoord dat de vrijstelling is verleend en dat de ingediende zienswijzen niet zwaarwegend genoeg worden bevonden om de plannen aan te passen of niet aan vrijstelling mee te werken. Er is, zoals altijd, weer beroep mogelijk. Het klinkt als een vastzittende grammofoonplaat.

De grootste gebruiker van dat kantoor is de Projectorganisatie Stationsgebied zelf. Zij zal volgend jaar haar [intrek] nemen in het karakteristieke hoekgebouw dat nu nog in gebruik is bij RAF Electronics, voorheen Staffhorst, ooit daarvoor Modemagazijn Vinke, toen het nog een bakstenen gevel had. Voor koopjesjagers van electronica is het nu interessant om er even naar binnen te lopen. Dit najaar gaat de boel dicht, gaat het over in handen van de gemeente en wordt het voor een kleine 2 miljoen verbouwd.

Reageer