Donker 3

In door HBReageer op dit artikel

Geïnspireerd door de aanleiding van de vorige post ben ik wat gaan googlen. Ik kwam uit op Solatube. Licht in de duisternis, zonder lampjes… Iets voor de tunnels?
Helemaal nieuw is het niet, maar wellicht wel het ei van columbus voor een aantal problematische ruimten in het stationsgebied. Misschien kan de Stadskamer worden voorzien van een array aan Solatubes zodat het overkapte water en de straat ernaast normaal meedoen in het dag- en nachtritme van het licht. En zit je niet vast aan dat naargeestige oranje argon-licht of kille blauwwitte led-licht. En dan kan Corio toch zijn m2 winkels aanleggen.

Er zullen vast veel meer bruikbare mogelijkheden zijn in het stationsgebied. Kijk maar mee: [zo werkt het] en [faq]. En zo’n daglichtbuis valt ook nog eens onder de Energie Investeringsaftrek (EIA) waardoor een bedrijf 44% van de kosten op de winst in mindering kan brengen.

Reageer