Transparant, of zoiets

In door HBReageer op dit artikel

Aan de westzijde wordt in relatieve rust een nieuw stadskantoor ontwikkeld, een kolos van 9o meter waar duizenden mensen zullen gaan werken. Een van de grootste van Nederland.

De luchtkwaliteitrapportages schijnen geactualiseerd te zijn en daarmee konden de bestuurlijke procedures in gang gezet worden. Maar het lijkt weinigen te interesseren. NS Poort regelt het verder met architect en aannemer.
De gemeente huurt het voor dertig jaar. Geen onvertogen woord. Niemand maakt zich boos in de pers of stuurt brandbrieven aan de raad. Terwijl dit toch allemaal ook op kosten van de belastingbetaler gebeurt.

Nee, dan het Vredenburg.
Een etterende wond, de besluitvorming rondom het Muziekpaleis. Er kan werkelijk helemaal geen stap gezet of uitspraak gedaan worden of het is gezeik. Ik dacht dat de terminator het bont maakte, maar het volgende is minstens een 9 op de ridicul-o-meter: ‘Mogelijk onderzoek door de Rijksrecherche naar het lekken van [geheime informatie].’

Ga toch fietsen zeg. Laat iemand ajb aan mij lekken waar precies de 9 miljoen die nodig zijn voor de renovatie van de grote zaal aan wordt uitgegeven. Schijnt ook geheim te zijn. Stierenpoep, zou Geenstijl het noemen. Het is publiek geld. Dus doe maar eens lekker transparant ermee.

Reacties

  1. Herbert

    Die laatste spellingherziening heb ik nooit echt goed in mijn systeem gekregen… maar dank.

Reageer