Entreegebouw HC in Art. 19

In door HBReageer op dit artikel


Vanavond geeft tijdens een informatiebijeenkomst in het infocentrum het architectenbureau Altoon & Porter een toelichting op het ontwerp van het nieuwe entreegebouw van Hoog Catharijne. ING Real Estate vertelt over de woningen. Deze sessie wordt georganiseerd in het kader van het starten van een WRO Art. 19-procedure (oude wet), waarbij iedereen zienswijzen mag indienen. De procedure moet uitmonden in een vrijstelling op het bestemmingsplan. Aangezien het bouwplan eigenlijk al in kannen en kruiken is, is het zienswijzen-circus van weinig betekenis. Voor de juridische procedures zullen de plannenmakers wel voldoende buffer inbouwen. Het gebouw is een uitvloeisel van de BOO/BPO Vredenburg die de gemeente en Corio enkele jaren geleden zijn overeengekomen.

Het grote gebouw omvat twee lagen winkels, een aantal lagen woningen met een binnenplaats en een forse parkeerkelder, deels onder het water van de singel. De gevel van het nieuwe gebouw schuift een flink stuk op ten opzichte van het huidige P&C, waardoor het van het Vredenburgplein een flink stuk afsnoept. Hier een [link] naar cu2030 met wat meer details.

Reageer