Stationsgebied nieuwsfeed

In door HBReageer op dit artikel

Ik was het een beetje zat om allerlei digitale bronnen te checken of er nog iets loos was. Het bekijken van feeds in een lezertje is dan een redelijke oplossing. Maar tussen de faits divers als ‘man mist geslachtsdeel’, ‘hennepkwekerij in kinderboerderij opgerold’ of ‘Kanaleneiland ontdekt punniken’ is het moeilijk iets te vinden dat je echt interesseert. Bovendien hebben sites als cu2030 en Alles Over Utrecht geen nieuwsfeeds.

Daarom mezelf maar eens ondergedompeld in de wondere wereld van web-to-feed en filter-services. Na vele uren prutsen en testen ziehier: de ultieme nieuwsfeed voor het stationsgebied-project! Uiteraard nog lang niet perfect, maar het kan er mee door. In combinatie met Google alerts is het een aardig waterdichte digitale nieuwsvoorziening. Ik zeg met nadruk digitaal, want niet alle relevante info is openbaar en digitaal voorhanden.

In de feed zitten nu AD/UN, Alles Over Utrecht, RTV-Utrecht, CU2030, Volkskrant, NRC, Architectenweb, Cobouw, Rechtbank Utrecht, Leefbaar Utrecht, GroenLinks, VVD, SP en PvdA. Sommige sites konden om technische redenen niet worden toegevoegd. Met uitzondering van CU2030 is alles gefilterd op trefwoorden.

Je vindt hem rechtsboven. Suggesties en kritiek welkom.

Ps. deze site gaat inmiddels naar de 1000 berichten toe. Vindt daar maar eens iets in terug! Daarom is een zoekfunctie toegevoegd. Deze staat linksboven.

Reacties

  1. Jaap

    Gefeliciteerd met de 'bijna 1000 posts'! reageer niet zo vaak, maar lees bouwput elke dag. echt een stukje waardevolle informatievoorziening, m'n complimenten.

Reageer