Info-avonden

In door HBReageer op dit artikel

Vanavond is er een info-avond over het Stadskantoor, volgende week net zo’n avond maar dan rondom het nieuwe entreegebouw van HC aan het Vredenburg. De info-avonden worden georganiseerd als opmaat voor de (oude) WRO Art. 19 procedures, waarbij vrijstelling op het bestemmingsplan moet worden gevraagd. Hierbij kan men zienswijzen indienen, mondeling en schriftelijk.

Tot nu toe heb ik niet gezien dat er iets wordt overgenomen uit die zienswijzen, het is eigenlijk een zinloze exercitie. Zeker bij het Stadskantoor, dat is al helemaal in kannen en kruiken, en voor de toekomstige gebruikers (ambtenaren) gaat het allemaal in relatief grote transparantie. Dat dit gebouw er ook in 2012 zal staan, geloof ik wel. Het entreegebouw is daarentegen een blackbox-verhaal, dat is Corio’s feestje, een bouwwerk op de paragrafen van de BOO/BPO. Het is nu losgeweekt van Stadskamer en Poortgebouw, terwijl het eigenlijk daarmee toch onlosmakelijk zal zijn verbonden. Benieuwd of de Vredenburg-parkeerkelder hieronder valt. Het is toch een adembenemend stukje verticaal ruimtegebruik: net zo hoog als diep. Ook benieuwd of de acht verdiepingen tellen de toren bij Achter Clarenburg, tegen het advies van de Welstandscommissie, nog is gehandhaafd.

Waar blijven de Art. 19 stukken van de Radboud/Stationsstraat-verbouwing? Daarop zijn in januari heel wat zienswijzen ingediend, enkele heb ik er al van kunnen bestuderen. De zienswijzen zijn een indicatie voor de rechtszaken die mogelijk zullen volgen om de bouwvergunning aan te vechten. Interessante kost dus. De aanpassing van de Stationsstraat komt erop neer dat deze straat net zo dood gemaakt gaat worden als de [Westerstraat]. Erger nog, er komt een betonplaat overheen. Ik snap niet dat Utrecht dat wil. Dan heb je echt niet geleerd van je fouten.

De avonden beginnen om 19.00 uur, zie cu2030.

Reageer