Beroepencircus De Vredenburg

In door HBReageer op dit artikel

In het kielzog van de uitspraak over het beroep tegen de bouwvergunning van De Vredenburg door de vier stichtingen van de terminator, is ook uitspraak gedaan in de zaak van het beroep die Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek en Redevco hebben ingesteld tegen dezelfde vergunning.

Deze partijen zijn eigenaar van winkelpanden aan het Vredenburg en de Lange Viestraat, lees Bijenkorf en C&A. Niet geheel onverwacht zijn hun eisen ook afgewezen. Hun bezwaren hadden betrekking op verslechtering van de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid. Een raar verhaal als je je bedenkt dat feitelijk hun grootste angst is dat er aan de overkant een mooi nieuw pand met mode komt dat hun klanten kan gaan kosten. Kan, misschien is het tegenovergestelde wel het geval. Maar ja, met zoiets kun je niet aankomen bij een rechter.

In hetzelfde persbericht van de gemeente wordt gesteld dat op 11 juni ook al andere bezwaarmakers nul op het rekest hadden gekregen. Maar de obstakels zijn met deze dominoreeks van afwijzingen nog niet weggenomen. De terminator heeft al laten doorschemeren dat hij de stap naar de Raad van State zal zetten. (Het is net de Black Knight in Monty Python and the Holy Grail die blijft uitdagen, zelf als hij beide armen en benen mist.)

De beroepstermijn is royaal – 6 weken vanaf 12 juni –, dus hij kan de dreiging voorlopig mondeling volhouden en de boel daarmee maximaal vertragen. Menno Overtoom van Corio laat in een gesprek met Alles Over Utrecht weten dat hun juristen nog studeren op de implicaties van deze dreiging. Corio en ING Real Estate maken geen haast met de bouw, zo lijkt het.

En zo kunnen we stellen dat er ten opzichte van augustus 2008, toen de bouwvergunning werd afgegeven, weinig is veranderd. De schutting is wat mooier, dat wel.

Reacties

  1. Rob

    Een ander gevaar dat nu op de loer ligt is dat er achter de schutting helemaal niets gebeurt. Dus de ideale omstandigheden voor de zandhagedis om daar z'n habitat te maken. Of er begint in één keer de Juniperus communis (Jeneverbes) te groeien. Allemaal beschermde flora/fauna, dus als er dan eindelijk gebouwd mag gaan worden, kunnen ze weer niet beginnen.

  2. Bas

    Kunnen we als liefhebbers niet eens bij elkaar komen om te bedenken hoe we dorpsgek KvO op een constructieve manier onze mooie stad uit kunnen krijgen?

Reageer