Tivoli exit

In door HBReageer op dit artikel

De gemeente wil trouwen, maar Tivoli wil latten. Da gè dus nie. Dan maar eventjes geen vriendjes meer en zo hebben de juristen voorlopig weer brood op de plank. Lees [hier] en [hier] en [hier].

Ach, straks tegen 2012 komt er wel een modus operandi. Muziekpaleis draait de grote en bekende namen en Tivoli doet het kleine, aanstormende en alternatieve spul. Ze maken ruimte in elkaars agenda en zo is iedereen toch een beetje blij.

Overigens ben ik best ongelukkig met de benamingen van de zalen in het Muziekpaleis. Kamermuziekzaal, popzaal, jazz-zaal, het slaat nergens op. Het enige waar je redelijkerwijs op kunt differentiëren is de omvang van de groep cq het publiek dat er op afkomt. Ik geloof wel in het concept van cultuurpaleis met vijf verschillende zalen. Waar ik niet in geloof is hokjes en stijltjes. Alles vervloeit, leent van elkaar en kruist-over. Popbands staan in theaters, cabaretiers zingen oude jazz, Friese meisjes zingen fado, orkesten begeleiden film, vul zelf maar in.

Waar het Muziekpaleis op kan stukgaan is laf en gemakkelijk programmeren. Zo’n gebouw moet gedurfd en extravert programmeren met goede acts en ensembles en zo snel een respectabele naam opbouwen. Dan gaat het helemaal goedkomen. Met of zonder Tivoli.

[edit 13-6] Tivoli geeft aan dat de gemeente te hard van stapel loopt in het afbreken van de [samenwerking].

Reacties

 1. Rob

  @Herbert Ik ben het eens met jouw commentaar op de namen van de zalen, te makkelijk, te voorspelbaar en te hokkerig. Waar je echter ook niet aan moet denken zijn gesponsorde namen à la:

  – NS-Poort zaal
  – Corio theater
  – Paul van Dillen Filmhuis

  Kortom, tijd voor creatieve namen

Reageer