Daalsedijkroute in boek

In door HB1 Reactie

De Daalsedijk, daterend van rond 1200, was eeuwenlang de belangrijkste weg tussen Utrecht en Amsterdam. Daaraan kwam in 1812 een einde toen Lodewijk Napoleon de Amsterdamsestraatweg liet aanleggen. Vandaag is een boekje verschenen waarin de eeuwenoude Daalsedijkroute door de wijk Noordwest wordt beschreven.

In december is deze route door middel van markeringen, plaquettes en een prachtige muurschildering in ere hersteld. Het boekje: ‘De Daalsedijkroute; een tocht langs 1000 jaar geschiedenis’ van Bettina van Santen is te kooop bij bij het Informatiecentrum in de Neudeflat, Selexyz Broese, VVV aan het Domplein, The Read Shop aan de Oudegracht en boekhandel Bouwman in Maarssen.

Op de foto een trotse Jos Peeters voor de juist voltooide muurschildering op de kop van de Daalsedijk.

Reacties

  1. A. Niesing-Veldhuizen

    Wat schitterend die muurschildering op de muur van het huis waar ik geboren ben! Mijn vader (geb. in 1910) is daar ook geboren en had een heetwaterstokerij en een brandstoffenhandel.Het huisnummer is veranderd heb ik een paar jaar geleden gezien. Het was altijd nr. 89.
    Ik ben al heel lang op zoek naar foto’s van een heetwaterstokerij, die in de 30-er jaren veel in Utrecht waren. Jammergenoeg heb ik daar geen foto’s van.
    met vriendelijke groet, A. Niesing-Veldhuizen

Reageer