Bouw 'De Vredenburg' stapje verder

In door HBReageer op dit artikel

Brekend Nieuws. Hoger beroep tegen de bouwvergunning woonwinkelcomplex De Vredenburg op nagenoeg alle eisen verworpen. Lees het [hier] in geuren en kleuren of het compacte bericht op de [Rechtspraak]. Hoger beroep bij Raad van State en voorlopige voorziening zijn echter nog steeds mogelijk. Of Corio & BAM hangende deze dreiging durven te gaan bouwen hangt af van inschattingen door hun juristen. Gemeente en Corio overleggen om te zien hoe hun positie nu is. Maar het opent wel weer een deur naar de toekomst van het Stationsgebied, met name ook ten aanzien van de bouw van het Muziekpaleis, waarvan de bouwvergunning deze zomer in procedure zal gaan.

[edit 13-6] De terminator heeft al via de media laten weten de stap naar de Raad van State te zetten. Er is een beroepstermijn van 6 weken. De gemeente had al aangegeven dat ze, mocht zich dit voordoen, om een spoedbehandeling zal vragen.

Reacties

 1. Michiel

  Yay, eindelijk weer eens wat (relatief) goed nieuws!

  Ik vraag me wel af: stel dat de de bouw van de Vredenburg begint, gaan van Oosten en aanhang dan over naar het volgende project? Het hele stationsgebied bestaat uit zoveel verschillende projecten, dat deze aanklaag-club tegen iedere aparte bouwvergunning weer nieuw bezwaar zou kunnen aantekenen. Zou het mogelijk zijn dat van Oosten in de toekomst elke bouwvergunning gaat aanvechten of zou hij het na verloop van tijd opgeven?

  Als hij werkelijk elke bouwvergunning gaat aanvechten zou je toch hopen dat de wet het toelaat om deze toekomstige zaken sneller af te handelen? Stel dat hij twee of drie zaken heeft verloren, dan zou je toch denken dat bij de vierde iedereen door heeft dat het een kansloze zaak is…

 2. Herbert

  Hij zal een zaak maken op het moment dat de gemeente: te traag is, foute of incomplete onderbouwing toont, zich procedureel 'vergist' of in zijn ogen met verkeerde argumenten komt om een project te starten. Altijd dus. Het enige wat voordelig werkt is precendentwerking vanuit de uitspraken over luchtkwaliteit en de onderliggende methoden en cijfers. Dat is voor een aantal projecten in s'gebied gelijk. Maar reken maar op rechtszaken bij: HC-gebouwen, OV-terminal, wellicht zelfs bibliotheek. Het houdt de gemeente scherp, en dat is ook wat waard.

 3. Michiel

  Tsja, misschien is dat ook wat waard… al zie ik het nut van al deze vertragingen ook niet echt in. De gemeente heeft hier en daar wel wat steken laten vallen, maar ik vrees dat zelfs als zij hun zaakjes op orde hebben bij de volgende projecten, hij nog steeds de boel zal vertragen met zijn procedures.

  Overigens lees ik net dat meneer van Oosten (conform de verwachting) heeft besloten in hoger beroep te gaan bij de raad van state. Ik ben benieuwd of Corio nu toch niet verder zal gaan, of er vertrouwen in heeft dat ook dit hoger beroep in een grote fail voor meneer Oosten uit pakt.

 4. Anonymous

  We zijn al weer een weekje verder. Corio barst kennelijk niet van enthousiasme om te gaan beginnen met bouwen. Dus dat wordt wachten op de RvS en misschien ook nog op Luxemburg ?

Reageer