Poeren in de grond

In door HBReageer op dit artikelVandaag zijn archeologen op het Smakkelaarsveld aan het werk gegaan. (Tjonge, wat is dat veranderd in een paar weken tijd.) Ben even gaan kijken, maar ze waren al weer weg.

In de sleuf kun je een mooi profiel zien met wat labeltjes. Leuk vond ik het om te zien hoe de aannemer alvast de nieuwe vondsten voor de archeologen in, pakhembeet, het jaar 2400 onder de grond werkte: stukken schuim, ijzer, rubber, plastic buis, van alles wat.

Wat de archeologen de komende weken gaan onderzoeken vind je [hier]. Daar zou best nog iets leuks tussen kunnen zitten. Dus volgende week bij de Mediamarkt even door het hek loeren. Misschien ben je er bij als ze een Romeins schip vinden. Wel een die dan door twee damwanden gruwelijk is beschadigd.

Plaatjes van het Smakkelaarsveld [hier]. De aannemer heeft daar de boel zo ongelooflijk omgewoeld dat iedereen er, hoe bescheiden ook, vondsten kan doen.

Reageer