Burrard Bridge

In door HBReageer op dit artikel

De brug is nog lang niet gebouwd of maakt al furore. Een Canadese dagbladcolumnist [schrijft] over een aparte fietsstrook op een bekende brug in Vancouver en pleit voor een oplossing waarbij fietsers een eigen brug krijgen. Kijk maar eens wat ze daar in Utrecht voor een prachtige oplossing voor hebben bedacht!

The Rabobrug, designed by Cepezed Architects, is not just a bridge, it’s an architectural statement, a beautiful structure with graceful lines that opens up a pleasant, treed boulevard in the middle of a busy city. A bridge like that over False Creek would be a tourism magnet and would extend Vancouver’s remarkable public waterfront.

Tja, plat fietsland hè.

Reacties

 1. Giordino

  Die laatste zin doet het hem echt ūüôā
  Toch mooi om te zien dat het nu al internationale aandacht trekt.

 2. Rob

  Ik ken de situatie terplaatse op die Burrard Bridge. Daar moet je dus met een verplichte fietshelm tussen de voetgangers over het voetpad door laveren. Fietsers zijn in Canada (dus ook Vancouver) zo zwaar in de minderheid, dat ze gewoon achter aan moeten sluiten. Geen prioriteit. Maar mooi dat ze aan de andere kant van de wereld "onze" RABO-brug hebben ontdekt. Waarin een kleine stad groot kan zijn.

 3. Rob

  @Pwna|d
  Om te huilen dat artikel over fietsen in NEderland en ik kan me voorstellen dat bij Amerikanen d'r verstand stilstaat als ze ons als een stel su√Įcidale idioten door het verkeer zien razen. Met name het stuk over die dynamo's is geweldig.

 4. Herbert

  Het aantal nare ongelukken per gereden km of tijdseenheid is daarentegen erg laag in NL. Overigens zouden die toeristen ter vergelijking ook eens moeten kijken op een zondagmiddag op de Veluwe. Al die pensionado's op die nieuwste generatie hitech fietsen biedt een totaal ander, nogal 'verantwoord' beeld.

 5. Rob

  Maar op de Veluwe moeten ze weer tussen de Nordic Walking Stick Addicts door laveren.

Reageer