Rabotorens nog niet max

In door HBReageer op dit artikel

[edit 16:52] Vandaag vieren aannemerscombinatie, nagenoeg voltallig college en Rabobank het bereiken van het hoogste punt. Uit een discussie van waarnemers op het [SSC-forum] blijkt dat er deze week op de zuidelijke toren aan de 26e verdieping wordt gewerkt. Het is goed te zien omdat alle verdiepingen een goed leesbaar nummer hebben. De 26e is volgens mijn telling één verdieping hoger dan de hoogste verdieping die de twee torens met elkaar verbindt. Maar dat is niet het hoogste punt van het gebouw. Want kijkend naar de impressie zit daar nog iets boven. Iets wat wel twee verdiepingen hoog lijkt te zijn. Tel zelf maar mee.

Heb ik het nu fout? In de publiciteit rondom het feestje wordt er met geen woord over gerept. En aan de andere kant, wie weet wat er achter dat witte zeil hoog boven de straat precies gebeurt…

Overigens, op 6 juni is de bouwplaats toegankelijk voor het publiek.

[edit 27-5] Foto van vanmorgen vroeg. De grote vlag staat op het dak van de kern van de 26e verdieping van de zuidelijke toren.

Reacties

 1. Rob

  Er wappert nu (26-05-2009 17:00 uur) wel een grote witte RABO vlag op de zuidelijke toren, welke er gisteren nog niet wapperde.

 2. Anonymous

  Volgens een woordvoerder van de bank wordt het gebouw 105 meter en geen meter hoger, ook niet met antennes. Het hoogste punt is wel degelijk gehaald (de vlag staat daar), alleen moeten er nog 6 vloeren bijkomen tot het punt wat nu bereikt is.

 3. Herbert

  ^^ Ok, maar wat doe ik dan fout in mijn reken- en telsommetje met het plaatje van de architect? Of klopt dat plaatje soms niet??

 4. Anonymous

  ben het met je eens Herbert. Ergens klopt er iets niet in dit verhaal. Volgens mij hebben ze het hoogste punt nog helemaal niet bereikt!

 5. Henk

  Ik zit nog eens wat te tellen op dat plaatje. Maar als ik het goed heb is de bovenste glazen verdieping de 24ste. Dus dan zou het plaatje aardig kloppen toch? Er zitten nog twee verdieping boven. Misschien moet iemand (met een overmaat aan tijd)dat plaatje eens printen en met een pen de verdiepingen afstrepen ;-).

 6. Ries

  Ik woon in de Radboudveste en vanuit mijn woonkamer zie ik de twee torens verijzen. Jammer genoeg staat dat lelijke kantoor met de luxafex van de NS er voor!

Reageer