Kromme Rijn

In door HBReageer op dit artikel


Vrijdag is er een begin gemaakt met opbreken van de ‘Catharijnebaan-west’, de ‘verlengde Daalsesingel’. (Moeilijk om in die betonjungle een plaats precies te duiden!) Voordat de duikers zullen worden geplaatst krijgen archeologen gelegenheid de bodem te inspecteren. Ze verwachten er een bedding aan te treffen van de Middeleeuwse Kromme Rijn, in de oudheid de noordelijke begrenzing van het Romeinse Rijk. Het zou zo maar kunnen dat daar nog iets interessants naar boven komt. Hieronder nog wat meer foto’s van de stand van zaken van eind vorige week.


De kruising wordt bij iedere nieuwe bouwklus weer een stukje krapper:

Doordat een deel van de traverse weg is, is nu de kantorengevel in al zijn pracht zichtbaar:


Eind van de maand zal de verkeerssituatie op het Smakkelaarsveld weer zijn zoals voorheen, met als uitzondering het fietspad langs FGH Bank, dat wordt opgebroken. Daarvoor in de plaats komt er een pad midden door het terrein. Daarvan is al wat zichtbaar. Nog even volhouden.


[Tweede foto van boven: POS/Erik Suik]

Reageer