Voor mijn beurt

In door HBReageer op dit artikel

In deze [post] heb ik wat voor mijn beurt gesproken. De kosten voor de nieuwbouw van Muziekpaleis zijn pas op zijn vroegst volgende maand bekend, na afsluiting van onderhandelingen met Heijmans. In mijn optimisme hoopte ik dat men er klaar mee zou zijn en op het eertijds geschatte bedrag zou zijn uitgekomen. De Heus zinspeelt in [dit bericht] op overschrijding van de schatting als gevolg van hoge kosten door renovatie en waterschade van de grote zaal. Maar dan herhaal ik ook een eerdere voorspelling, dat het hele Muziekpaleis-verhaal wel ergens tussen 120 en 130 miljoen zal gaan uitkomen in plaats van de ooit genoemde 100. Niet vanwege lekkages, maar gewoon omdat schattingen altijd vanuit een gezond optimisme worden gemaakt en als straks de boel staat en draait de rekening een stuk hoger blijkt te zijn uitgevallen.

Reageer