Gildentraverse

In door HB5 Reacties


Meisje op fiets: “He, ze lassen Hoog Catharijne doormidden!” Wel leuk, kijken naar een vonkenregen van een snijbrander die alle kanten op danst. Rond middernacht was het stuk Gildentraverse losgesneden en op de straat gezet. Geen calamiteiten. Hooguit een verstoord duivennest. De komende dagen wordt dat deel in brokken gesneden en afgevoerd. Het werk voor Beelen zit er dan weer eventjes op. Wat ze hierna mogen gaan doen weten ze nog niet. Het verwijderen van dit deel van de traverse is nodig omdat ter plaatse aan het riool zal worden gewerkt. Beelden [hier].

[Edit 7-5] En zo was het vanmorgen:

Reacties

 1. Henk

  tja, het is een gekke aanpak. Je zou toch zeggen dat het goedkoper is als ze beelen vragen om dat ding in een keer helemaal weg te halen. Bovendien zou dat het uitzicht meteen al een stuk verbeteren. Tegen de tijd dat ze dat ding helemaal weg hebben gehaald is die hele traverse net zo groen uitgeslagen als de letters “Hoog catharijne” die erop staan. Het ziet er dan allemaal zo…typisch hoog-catharijne-op-de begane-grond uit.

 2. Herbert

  Afzetten van de hele bak schijnt verkeerstechnisch moeilijk te liggen. Ze zullen er nog een hele dobber aan hebben om de sloop van de betonnen bak te organiseren, zonder dat de boel volledig vastloopt. Met name het busverkeer mag niet te veel worden gehinderd.

 3. Michiel

  Hoe dan ook, het is in ieder geval leuk om te zien dat er eindelijk weer eens *iets* is gebeurd ūüėČ

  Bedankt voor de foto’s!

 4. Henk

  @Michiel,
  Dat kun je wel stellen zeg. maar eerlijk gezegd zie ik ze liever bouwen dan slopen. Slopen is in ieder geval het begin van het bouwen zullen we maar zeggen.

 5. Giordino

  Op de foto van de day after lijkt het echt zo’n oorlogsgebied met dat deel van de traverse zo op de grond.

Reageer