100,7 miljoen

In door HBReageer op dit artikel


Dat is het bedrag dat nu heel achteloos bij de geactualiseerde beschrijving van het muziekpaleis op de cu2030-site staat. Ok, dus dat is er uit de onderhandelingen met Heijmans gerold. Fijn dat we dat nu weten. Overigens moet dat werk nog officieel worden gegund.

‘Reken maar dat we die kosten in de hand hebben’, zei Harm Janssen laatst nog, zonder het eigenlijke bedrag te willen noemen. Dat lijkt te zijn gelukt. Saved by the economische crisis. Het bedrag is in lijn met eerdere voorspellingen/schattingen van de bouwkosten. Wat precies daaronder wordt gerekend, weet ik niet. Vermoedelijk geen sloop, niet de vier (?) architectenbureaus en wellicht ook een deel van de inrichting niet. De nieuwe muziektempel kost de stad dus wel wat meer dan dit bedrag. En dan laten we de uitwijklocaties en de exploitatieverliezen nog even buiten beschouwing. Wat we ervoor krijgen is een voor Nederland uitzonderlijk gebouw, niet in het minst door de [opzet en inrichting].

Op cu2030 staan nieuwe [images], in lijn met de maquette die we laatst hebben gefotografeerd. Ik ben altijd weer onder de indruk van het realisme dat men uit de computer kan toveren. Nu nog een impressie van zo’n gebouw met grijze lucht en regen. Dan ben ik helemaal overtuigd dat de technologie dienstbaar is. Waarom vermijden architecten dat toch zo? In de praktijk zal hun gebouw net zo vaak ‘bewolkt’ als ‘bezond’ zijn.

Het laatste ontwerp wordt overigens door een meerderheid van de weblogbezoekers als mooi of als ‘oke’ beoordeeld.

Het beeld is een impressie van de jazz-zaal. Illustratie: HH/Thijs Asselbergs.

Reageer