Behoud bebouwing

In Nieuws door HB4 Reacties


Als je ook vindt dat de historische bebouwing van de Van Sijpesteijnkade voor het stationsgebied behouden moet blijven, ga dan donderdagavond naar de [Raadsinformatie-avond]. Het staat op de agenda voor 21.30, locatie Stadhuis. Als je wilt meepraten: aanmelden uiterlijk donderdag 16.00 u bij de griffie. Je vindt de notitie van de Vereniging Oud-Utrecht over het initiatief [hier].
Op dezelfde avond staat ook een presentatie van het Actieplan Luchtkwaliteit op de agenda. Zal wel bommetjevol worden.

Reacties

  1. Giordino

    jammer dat ik niet kon anders was ik zeker wel gegaan !Het eeuwig slopen van de oude bebouwing moet is een keer stoppen.

  2. JM Dalmeijer

    Waarschijnlijk is dit vloeken in de kerk, maar van mij mag de hele rij plaats maken voor grootstedelijke architectuur. In het geval dat deze rij blijft staan zal het letterlijk overschaduwd worden door omringende nieuwbouw en een treurig stemmende aanblik bieden. Dan liever optimistisch met een schone lei beginnen en karaktervolle nieuwbouw realiseren.

  3. ill-b

    ^^ Als je naar buitenlandse projecten kijkt, zie je vaak dat een oudere plint in een modern gebouw wordt geïntegreerd. Dit zou de perfecte oplossing zijn om zowel de oude plint te bewaren en een nieuw gebouw erop/achter te plakken. Daarnaast zou voor het stationsgebied een tweede catastrofe à la de afbraak van “de Utrecht” vermeden kunnen worden. Hoger dan de Dom bouwen prima, maar deze afbraak zou eeuwig zonde zijn!De avond is uiteindelijk niet doorgegaan, aangezien Tymon de Weger z´n spullen moest pakken. Wordt vervolgd.

Reageer