Dixi-factor

In Nieuws door HB4 Reacties


Wat is nu een goede indicator of de bouw van een project nou wel of niet is aangevangen? Op aankondigingen van pr-mensen of projectmanagers kun je niet blindvaren met al dat juridische gehannes. Een actieve graafmachine zegt ook niets, want dit soort materieel wordt in een ommezien met diepladers aan- en afgevoerd. Nee, daar heb je niets aan. Maar ik denk dat ik het nu weet.

Het is zo simpel dat je er overheen kijkt: de blauwebruine schijthuisjes! Nee, pas als ergens een Dixi verschijnt is het menens. Want een aannemer huurt zo’n ding niet voor de lol.


Daarom wil ik graag de ‘Stationsgebied Dixi-factor’ als KPI introduceren, een key performance indicator, voor wie de afkorting niet kent. Hij staat momenteel nogal laag, op 2 of 3. Maar hij moet flink omhoog. 20, 30 zou mooi zijn. Ik denk dat we 2009 kunnen eindigen met een Dixi-factor van 6 of 8.

Op de foto’s zie je een Dixi ‘Standaard’, het instapmodel zeg maar.

En zo ziet dat er dan van binnen uit, citroentjesfris.

Reacties

  1. Michiel

    Ja, als er zo’n bruin/groen doosje staat weet je inderdaad dat er activiteit is!Overigens heb ik vorige week op het SSC Rabotoren topic nog een < HREF="http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=33183708&postcount=202" REL="nofollow">foto geplaatst<> van wellicht het hoogste schijthuisje van Utrecht 😉

  2. Herbert

    ^^ Ah, had ik nog niet gezien, leuk! Vooral < HREF="http://img14.imageshack.us/img14/5807/rbt8.jpg" REL="nofollow">deze<> vind ik mooi.Maar zo’n fors gebouw haalt toch in zijn eentje al een aardige Dixi-factor stel ik me zo voor.

  3. Michiel

    Dankjewel! Het wordt inderdaad een fors gebouw… erg leuk dat Utrecht eindelijk iets van deze proporties erbij krijgt.

Reageer