Beweging op de Kop van Lombok

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


Zag ik dat nou goed? Op de kop van Lombok is zowaar enige activiteit van bouwmachines. Op de hoek, gericht op de binnenstad, staat een ‘projectbord’, of hoe noem je zo’n houten staketsel waarop alle betrokken partijen worden genoemd. Daarop staat de Ulumoskee afgebeeld, het eerste project dat zal worden aangepakt. Over het ontwerp van de woningbouw is men nog niet uit. Voor eerdere ontwerpen kon men onvoldoende draagvlak bereiken. Maar wel is men, de gemeente en projectontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkelingen, voornemens in 2010 te starten met de rest: woon- en winkelgebouwen.

Kortom, het lijkt er nu echt van te gaan komen: de kop van Lombok wordt eindelijk weer gevuld. Op de ‘best bekeken buurtsite van Nederland’ kon ik nog geen bevestiging vinden van dit positieve feit. Wel een historisch [dossier] van dit felbediscussieerde gebied. Daarop staat wat er gaat komen en wanneer.

De Kop van Lombok valt net buiten het plangebied stationsgebied, maar er is wel sprake van grote samenhang, omdat het Westplein in de toekomstplannen een echte verbindingszone met de binnenstad moet gaan worden.

(Als er iemand uit de buurt wat foto’s wil maken, stuur maar op.)

Reageer