‘Verkeers ongevallen’

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


Als blogger moet je schipperen tussen hype en afstand, tussen nieuws brengen of analyseren. Als er dan een ernstig ongeval is in een stukje binnenstad dat met tijdelijke verkeersmaatregelen kampt, dan denk ik in eerste instantie: laat maar gaan. Ik heb het over de man die rond het middaguur tegen een rijdende streekbus liep ter hoogte van het viaduct, hoek Mediamarkt.Jaren geleden heeft een jongen van een jaar of twaalf mijn gezondheid gered door heel hard ‘Kijk uit!’ te roepen toen ik in gedachten verzonken bij het Muziekcentrum door rood liep. Ik schrok, stopte, de taxi reed door zonder remmen. Ik moest eraan denken bij het zien van de foto’s die ik kreeg van een wakkere Bouwput Utrecht-reporter ter plaatse. Was de onfortuinlijke meneer inderdaad Engels? Dat zou het wel kunnen verklaren. Want de oversteeksituatie daar is allerminst onoverzichtelijk. Zolang je bij rood wacht is de kans dat het mis gaat niet groot.


Sinds de verkeerssituatie in het Vredenburggebied is veranderd klagen mensen, maar er is zo weinig aan te doen. De bussen kunnen niet stapvoets gaan rijden want dan komt er helemaal niemand meer door. Misschien kan de Neude-methode meer worden ingevoerd: alle stoplichten weg. Dan ben je verplicht om goed om je heen te kijken. Iedereen houdt zich dan in. Maar dan moeten we wel afspreken dat, wanneer zich een ongeval voordoet, we niet gaan lopen gillen dat de stoplichten terug moeten.

Maar het zijn allemaal triviale zaken zodra je hoofd een voorruit van een bus ontmoet.

Reageer