Op de rem

In door HBReageer op dit artikel

Het in de afgelopen jaren snel gegroeide Econcern, een bedrijf dat zich richt op duurzame energieprojecten, heeft het nu ook moeilijk, zo meldt [AD/UN] vandaag.

Evelop Real Estate & Energy, een dochterbedrijf van Econcern, en vastgoedondernemer NS Poort ontwikkelen aan de Mineurslaan, naast het Stadskantoor, een zogenaamd [nul-emissiekantoor]. Wie de huurder zou gaan worden wilde men niet zeggen. Uit een aankondiging van een jaar daarvoor herinner ik me dat ze er zelf wilden gaan zitten.

Econcern moet snijden in het personeelsbestand om het hoofd boven water te houden. Er werken 1400 mensen, van wie 600 op het hoofdkantoor aan de Kanaalweg in Utrecht. Financiers haken af, windparken worden op de lange baan geschoven of gaan niet door. Vreemd eigenlijk, als er iets toekomst heeft, is het wel hernieuwbare energie zou je zeggen.

Of dit nieuws ook van invloed is op dit vastgoedproject is lastig te zeggen. Het stationsgebied is erg in trek bij bedrijven, zo bleek vorige week nog uit een [onderzoek]. Wellicht kan het allemaal wel gewoon gebouwd, betaald en verhuurd worden. Crisis of niet.

Reageer