Bijna op hoogte

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Rabobank heeft zijn websites opgefrist en biedt gelukkig nu ook weer een werkende nieuwsvoorziening rondom de bouw van het nieuwe hoofdkantoor. Je vindt het [hier].

Probeer ook deze [pagina] uit. Erg mooi opgezet. Je kunt zelfs de binnenstad van Utrecht als 3D downloaden! (De link lijkt een probleem te hebben, maar dat is wellicht tijdelijk.) Dit is een berichtje op deze site van een week geleden:

De kernen van de hoogbouw hebben aan de rechterzijde inmiddels de 18e verdieping bereikt. En aan de linkerzijde de 17e verdieping. Volgens planning zal de rechterkraan de tweede week van februari opnieuw klimmen van de huidige hoogte (80 meter) naar 100 meter en 70 centimeter. Het klimmen van de linker torenkraan wordt voorbereid. Dit zal plaats moeten vinden rond half maart.

De vloeren volgen het tempo van de kernen. De tweede ID vloer (negende verdieping) wordt nu aangebracht. Verder is er – zoals goed zichtbaar – gestart met het aanbrengen van de eerste stalen gevelspanten. De eerst geplaatste gevelspanten hangen van de vierde verdieping naar beneden. De verwachting is dat rond week 10 opnieuw spanten zullen worden opgehangen. Dit keer aan de negende verdieping. Deze zullen de overbrugging van de vide mogelijk maken tussen de negende en de vierde verdieping.

In de toren is een begin gemaakt met het aanbrengen van de grote onderdelen van de E- en W-installatie. De fijne installaties worden pas aangebracht als de buitengevels zijn gesloten. Overigens zal voordat de gevels daadwerkelijk worden geplaatst, eerst een proefopstelling aan de rechtertoren (ter hoogte van de tweede en derde verdieping) worden aangebracht.

De foto’s zijn van zaterdagnamiddag.

Reageer