105 m

In door HBReageer op dit artikel


Hoe ziet 105 meter hoog in Utrecht eruit? We moeten het nog even met deze photoshop-impressie doen, want om het echt te zien is nog wat geduld nodig. De bouw van de twee torens van het nieuwe hoofdkantoor aan de Croeselaan lijkt wat achter op [schema] te zijn. Volgens de planning zou de kern van de linker toren deze maand op hoogte zijn, dat wil zeggen 27 verdiepingen, 105 meter.

Kijkend naar de recentste foto’s op het Rabotoren-forum van [SSC], zitten we daar nog wel wat meters vandaan. Ik tel zo’n 17 verdiepingen in de kernen, die ongeveer even hoog lijken zijn. Daar komen er dus nog 10 bovenop. De vorderingen maken ze momenteel in de vloeren.

Dus of de bouw echt achter ligt weet ik niet, misschien gaan ze sneller op andere delen. Volgens de planning zou het eind 2009 opgeleverd moeten worden. Maar wordt dat gehaald? Wie het weet mag reageren.

Maar het is wel erg leuk om te zien hoe hier een nieuwe landmark voor de stad uit de grond wordt gestampt. Het ligt dan wel officieel buiten het plangebied, maar who cares. Er wordt gewoon flink gebouwd in het Utrechtse stationsgebied. En dat is een feit.

[bovenste foto: Kraaijvanger Urbis, onderste foto: forumlid Guere op SSC]

Reacties

  1. Michiel (Guere@SSC)

    Afgaand op de voortgang die we sinds eind zomer 2008 hebben gezien lijkt het me niet geheel onmogelijk dat de toren eind 2009 klaar is, maar wel erg onwaarschijnlijk. Ik vermoed dat de toren(kern) wel topped out zal zijn, en wellicht zijn alle verdiepingen dan ook al af. Maar daarna moet er ook nog een hoop gebeuren (inrichting, gevelbekleding, etc), en dat zie ik niet echt allemaal in een jaar gebeuren. Maar wie weet!Oh, en die planning op hun website klopte vorig jaar al niets meer van… geen idee waarom ze die niet even actualiseren.

  2. Apostle

    Leuk dat ie nou vanuit steeds meer hoeken van de stad op begint te duiken. Hij gaat als hij af is enorm zichtbaar zijn vanuit heel veel plekken. Leuk leuk leuk. šŸ™‚

Reageer