Safari

In door HB2 Reacties

Het is voorlopig de laatste geweest en ik had het geluk dat ik nog mee kon op: op safari door Hoog Catharijne. Urban exploring zonder vies te worden. De leukste stukken van de route leidden door gangenstelsels achter de winkels en naar het niveau van de garages en de toeleverstraten. Geen boven, geen beneden, geen links, geen rechts. Oriëntatie nul. Het domein van schoonmakers, mensen met sleutels van voorraden. Ideale verstopplekjes, als je de camera’ s kent tenminste.
Grappig dat HC een soort dagmarkt heeft gehad, vergelijkbaar met dat wat we allemaal zo charmant vinden in mediteranneë landen. Het werd al vrij snel gesloten. Ook de gang boven Achter Clarenburg onderging dat lot en werd in de tijd bevroren, met als hoogtepunt het theatertje Mirliton, nu alleen beschikbaar voor eigen gebruik door Corio. Erachter ligt een dakterras met spectaculair uitzicht op de gasten in café Olivier. Het stuk HC dat naar het muziekpaleis voerde is halverwege geamputeerd en het staartje winkels wordt nog net in leven gehouden door P&C.
Zo zie je HC langzaam krimpen om straks, over een jaar of vijf, met een knal te verdubbelen. Foto’s [hier].

Reacties

  1. David

    ah ook gedaan? ik heb die safari van een paar weken geleden gedaan, inderdaad erg leuk, ook erg leuk, die expeditieruimte onder de v&d, gigantisch!

  2. Martijn

    En nog een < HREF="http://www.flickr.com/photos/posterestante/sets/72157611108807863/" REL="nofollow">setje foto’s<>. Het was een mooie rondleiding.

Reageer