Singelontwerp in beelden

In door HB3 Reacties

Hierbij het ontwerp van de singel, stand december 2008. Van noord naar zuid. Klik voor leesbare vergrotingen.


[bron: Projectorganisatie Stationsgebied]

Reacties

  1. wolf

    Ziet er goed uit!! Snel doen, maar toch even een vraagje. Wanneer ik nu straks mijn rondje singel (langs de “stadse kant”) wil hardlopen, kan ik dan ongestoord doorlopen langs de singel bij Hoog Catharijne (onder de stadskamer door)? Is echt belangrijk voor veel wandelaars en runners.Gert

  2. Herbert

    ^^ Onder de Stadskamer door kan niet. (Of je moet willen zwemmen.) Bovenlangs, dus door de Stadskamer zou wel mogelijk moeten zijn, omdat deze ruimte in principe de hele dag opengesteld is met deuren aan zuid- en noordzijde. Je loopt dus dwars door dit hoofdzakelijk glazen gebouw. Antwoord is dus ja: aan de stadszijde kun je lopen/joggen. Helaas moeten fietsers wel oversteken. De oude oostelijke fietsroute ter plaatse van Hoog Catharijne is anderhalf jaar geleden gesloten en zal nooit meer terugkomen.

  3. Herbert

    Qua fietsen: in het voorlopig ontwerp, dat binnen enkele maanden zal worden voltooid, wordt nog gesleuteld aan de fietsroutes, dus dat kan nog anders worden. Overigens verwacht ik niet dat er een route op werfniveau onder de Stadskamer zal komen, maar je weet het nooit.

Reageer