Heijmans bouwt Muziekpaleis

In door HB3 Reacties

Bouwconcern Heijmans zoekt vandaag de publiciteit wat de bouw van het Muziekpaleis betreft. Ik meldde al [eerder] dat dit bedrijf de opdracht had verworven.

Je kunt het bericht [hier] lezen.

De partijen gaan in een bouwteam de realisatie van het nieuwe Muziekpaleis en de aanleg van de Vredenburgknoop in de Utrechtse binnenstad verder uitwerken. Doel is tot een aannemingsovereenkomst te komen. Naast de realisatie van het Muziekpaleis gaat het om herontwikkeling van de Vredenburgknoop tot een zogenaamd multimodaal viaduct en het terugbrengen van de Catharijnesingel, inclusief water. Heijmans combineert voor het totale project de disciplines bouw, installatietechniek, wegenbouw en beton- en waterbouw.
De gemeente Utrecht heeft Heijmans geselecteerd als bouwteampartner. In dit samenwerkingsverband worden de verschillende projectonderdelen uitgewerkt naar een bestek en tekeningen. De plannen worden getoetst op maakbaarheid, bouwplaatsmanagement, bouwlogistiek en kostentechnische aspecten. Omdat de bouwruimte beperkt is en de locatie pal naast een drukke verkeersader ligt, zijn slimme logistieke maatregelen aangedragen. De bouw aan het nieuwe Muziekpaleis zal naar verwachting medio 2009 starten. Er wordt uitgegaan van een oplevering eind 2012.

Niet echt veel nieuws. Of het moet de ‘slimme logistieke maatregelen’ zijn. Bedoelen ze het dempen van de tunnelbak?
Heijmans Bouw gaat met het muziekgebouw aan de slag en de bruggenknoop en expeditietunnel zullen door Heijmans Beton en Waterbouw worden gebouwd.
Het woonwinkelcomplex De Vredenburg wordt, als ik me niet vergis, door BAM gebouwd. Eén klein, druk bouwterrein, twee aannemers. Gezellig!

[edit: 9-12] Het bouwbedrijf meldt een dag later opnieuw een groot aantal [ontslagen] voor het komende jaar.

Reacties

  1. Anonymous

    Heijmans denkt na over transport via de waterwegen voor bulkgoederen. Combinatie van 2 aannemers op 1 bouwplaats is logistiek al uitgezocht met ketenpark op hoogte.

Reageer