Maquette Nieuw Hoog Catharijne

In Nieuws door HB4 Reacties

Deze uitermate gedetailleerde maquette is zojuist voor Corio gemaakt en was even in het Infocentrum te zien om vervolgens op tournee te gaan. Hij zal er te zijner tijd wel weer terugkomen zodat iedereen hem kan bekijken. Hij is gebaseerd op de plannen van september ’07. Over bepaalde aspecten van dit plan is nog discussie tussen Corio, POS en Welstandscommissie.

Op dit moment lopen er WRO-Artikel 19 procedures voor de overkapping van de Stationsstraat en herbestemming kantoorgebouw Singelborch en de bouw van een meldkamer ter plaatse. Daarover is op 10 december een info-avond in het Infocentrum. Op 8 december is er een gelijksoortige avond over het ontwerp van de singel. Beide avonden zijn verplichte kost voor iedereen die de ontwikkeling van het HC-kwartier aan het hart gaat. Mijn interesse gaat vooral uit naar het singelontwerp, inclusief alle bruggen. Heel benieuwd of we positief verrast gaan worden. Of dat ze een – onze lieve heer verhoede – tweede Monicabrug uit de hoed toveren.

Reacties

  1. Herbert

    ^^ De vier lompe blauwe dingen. Ik blijf er onwillekeurig een reusachtige abstracte ribbenkast in zien. Een lang geleden gestorven blauwe vinvis of zoiets. Een goede brug is voor mij onaanzienlijk en dienstbaar. Noem het functioneel. Maar het echte probleem van de Monicabrug is de verplichte omloopjes voor voetgangers. Hoogst irritant. Waarom niet de keuze gelaten? Was zo simpel geweest.

  2. Harm

    Tsja. Dan moet je het Willemsviaduct prachtig vinden :-)! En de Blauwbrug in Amsterdam verschrikkelijk, met die lantarens met al die frutsels enzo…Ik waardeer het juist dat er een brug is gebouwd met iets eigens, waardoor opvalt dat hier weer een brug en een singel ligt. Onaanzienlijke bouwwerken hebben we al genoeg!

  3. Herbert

    Uitgaande van het principe dat een brug een verbijzondering is van een weg, moet het ding in eerste instantie gewoon verbinden. Maar ik houd zeker wel van karakteristieke bruggen. De Prins Clausbrug is prachtig en de A2-brug bij Zaltbommel magnifiek stoer. De Monicabrug doet het voor mij gewoon niet. Misschien is het de proportionering van de dikke buizen. Laten we het maar op smaak houden.

Reageer