Stationsstraat-plannen

In door HBReageer op dit artikel

Er loopt nu een Wet op de Ruimtelijke Ordening Artikel 19-procedure rondom het verbouwen van kantoor Singelborch, het overkappen van de Stationsstraat en de bouw van een meldkamer in het Radboudgebouw ter plaatse. De reden van zo’n vrijstellingsprocedure is het feit dat de functie van deze gebouwen verandert.

Het overkappen van de Stationsstraat is ingrijpend. De extra ruimte en Singelborch worden toegevoegd aan het Hoog Catharijne winkelgebied. De ingang van de Radboudveste-appartementen komt om de hoek. De Stationsstraat behoudt de inritten van de garages, hoewel het ook een looproute van OV-Terminal naar Muziekpaleis, Vredenburgplein en binnenstad wordt.

Voor mij is dat echter een wat theoretische route. Zonder goede maatregelen is het daar voor voetgangers niet erg attractief. Je moet ook nog een redelijk drukke straat oversteken en eindigt vervolgens alsnog in Hoog Catharijne bij het Poortgebouw. Dan kun je net zo goed op niveau +1 vanaf de OV-Terminal blijven lopen. Slim bedacht.

Wil je weten hoe en wat? Op woensdag 10 december is er een inloopavond, van 17.00 uur tot 19.00 uur in het Infocentrum waarbij je er met je vragen terecht kunt.

In verband met de procedure liggen de plannen nog tot 31 december ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen en in het Infocentrum.

Reageer