Vastgoed: stationsgebied oke

In door HB3 Reacties

Lees over de situatie van het vastgoed in dit zojuist verschenen bericht. Conclusie: er is in deze stad een stabiele en gezonde vastgoedmarkt, geen instortingsverschijnselen. We danken dat aan de voorverhuureis. Daardoor wordt er met minimaal risico gebouwd. Het centrum en het Stationsgebied blijven onverminderd in trek. De huurprijzen van winkelpanden behoren tot de hoogste in Nederland. Oppervlakkig beschouwd dus geen donkere wolken voor de initiatieven in het Stationsgebied. De geplande uitbreidingen zullen hun bestemmingen wel vinden.
Ach, die kredietcrisis. Oke, de Amerikanen hebben een f***g problem met hun 175.000 dollar per hoofd staatsschuld en hun dodgy loans. Wij gaan in deze donkere maanden weer lekker ouderwets consumeren. We laten ons toch geen probleem aanpraten?

Reacties

  1. maarten

    Het is eerder zo dat de nieuwe kantoorruimtes in het stationgebieden bestaande, oudere panden in de stad weg zullen concurreren. Want voor verouderde locaties wordt het wel moeilijker huurders te vinden.

  2. Pwna|d

    @Maarten:Wat een wild gespeculeer.Als er concurrentie ontstaat, betekent dat hooguit dat de huurprijzen wat zullen zakken. Wat overigens nog maar de vraag is.Je concurreert niet zomaar iets ‘weg’

  3. 47 a.d.

    Dat is geen gespeculeer. Die trend bestaat al geruime tijd. Omdat er veel nieuwe kantoorruimte beschikbaar is kiezen huurders niet voor de veroudere uitstraling en indeling van kantoorpanden van meerdere decennia oud.Die objecten zullen of gesloopt en vervangen worden (pythagoraslaan) of herontwikkeld worden (Oudenoord).Niets meer dan een prachtig voorbeeld van de beperkte houdbaarheid van naoorlogs OG.

Reageer